Борисов: В САЩ ще разбера какво е правил Цветанов там, дано не работи срещу ГЕРБ

Партийната битка приключи миналата неделя - в София ГЕРБ - БСП: два пъти повече. Ние сме първа политическа сила в страната.  Това отчете прем

Партийната битка приключи миналата неделя – в София ГЕРБ – БСП: два пъти повече. Ние сме първа политическа сила в страната. 

Това отчете премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по бТВ. Всички са срещу нас, обясни той. Резултатите в Ямбол и в Русе показват, че там, където проветрихме и нямахме достатъчно време, кандидатите ни не успяват. Но в Русе сме на балотаж и сме първа политическа сила. Не ми се иска да смятам, че това е дългата ръка на Цветанов, не му прави чест, ако е така, отговори на въпрос лидерът на ГЕРБ.

На 25 ноември имам среща с Тръмп, ще разбера какво е правил в САЩ, каза още Борисов. Той заяви, че Цветанов е обидил партията, и него самия с изказването си за смесените райони. В края на септември Цветанов публично прогнозира, че партията на Бойко Борисов ще загуби статута си на „единствена алтернатива в смесените региони“. Вината за това бившият №2 хвърли върху Изпълнителната комисия – оперативния ръководен орган на ГЕРБ. „Днес обаче политическото решение, което се взема от Изпълнителната комисия, е не навсякъде и не на всяка цена в тези места ГЕРБ да има представителство. Това води до леко отдръпване и демотивиране на достойните мюсюлмани и
българомохамедани, които припознаха ГЕРБ като единствената алтернатива. ГЕРБ ще направи отстъпление от смесените региони“, пророкува Цветанов. 

За изборите в София Борисов коментира: Какво са измислили за неделя – ще снимат няколко секции как роми гласуват под строй, ще се въртят клипове по телевизиите, ще се говори, че Йорданка Фандъкова печели с купен вот, разкри сценарий, по думите му, Борисов. 

Един от тях – ми поиска три милиона, за да ми покаже как се правят избори, когато се кандидатирах за кмет, обяви Борисов за човек от екипа на Манолова. Знам ги как мислят, допълни той.

Снощи Манолова е била във Волуяк да говори с определени роми, да ги уговаря тайно да заявят, че ГЕРБ им е платил да гласуват за Фандъкова, заяви Борисов и уточни, че човек от екипа на Мая Манолова му е издал за тайната среща, защото бил разочарован. Готвят уйдурма с циганите, каза още премиерът. 

Орлин Алексиев и Орлин Иванов са „орлетата“, предполагам, за които говори Мая Манолова. Но те не са мои, отдавна бях в общината. Сега ги няма, защото Фандъкова не ги харесва, коментира Борисов. 

Не подкрепям протестите срещу избора на Гешев, аз не обичам протести, гледам да отстъпвам, да не изкарваме хората на улицата. Нямам проблем с този избор, защото с Христо Иванов като министър на правосъдието го направихме това – прокурорите да си избират главен прокурор, ние го направихме, каза още Борисов. 

Добре, че ви направихме Графа, да има какво да показвате. Прекрасен е сега, отсече премиерът.

Той се обърна към „приятелите от десните партии – не се обръщайте срещу нас, ще ви потрябваме“, предупреди Бойко Борисов.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0