Борисов беснее: Кацаров е измамник!

Борисов беснее: Кацаров е измамник!

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправи сериозна критика за "паническите" действия на здравния министър д-р Стойчо Кацаров. Той реагира остро на това, ч

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправи сериозна критика за „паническите“ действия на здравния министър д-р Стойчо Кацаров. Той реагира остро на това, че въведените разпоредби на властите днес противоречат на тези на Европейската комисия.

„Слушах го много внимателно Кацаров и хаосът, в който ни постави“, обяви на брифинг в централата на партията Борисов.

Основното притеснение на ГЕРБ е, че министърът позволява с документ след само първа поставена доза да се признава за влизане на затворени помещения за местата, предвидени в заповедта от 19 октомври.

„Първа доза поставена, но 14 дни ти си уязвим, те пак ще излъжат хората. Те подлъгват българите, че все едно нищо не става, само и само да минат президентските избори, коментира Борисов.

Той предупреди, че с българския сертификат не може да се излезе извън страната. (Борисов явно има предвид, че такъв сертификат ще бъде разрешен за хората с положителен резултат от антигенен тест, за което министър Кацаров уточни, че този сертификат е само за България, бел. ред.)

Лидерът на ГЕРБ беше изключително разпален в коментара си, като отново припомни изказвания на Кацаров за това, че Ковид не е толкова опасен, че ситуацията е под контрол, че ваксинацията върви и др.

„Абе лъжец! Измамник!“, обърна се задочно Борисов към Кацаров.

„Имам информация, че Радев им е звънял по нощите да ги плаши“, обяви още бившият премиер, коментирайки, че експерти не искат да се подпишат под становищата на МЗ.

„Какво пречеше на Кацаров да каже лятото – на 15 октомври въвеждаме „зелен сертификат“. Ми като се изчерпва ваксината на „Янсен“ (Еднодозова, бел. ред.) какво ще правим?“, настоя още Борисов.

По думите му и сегашните мерки няма да намалят натиска към болниците.

„Винаги съм бил за зелен сертификат. Ходих да посрещам ваксини“, подчерта за себе си лидерът на ГЕРБ.

Борисов се върна назад във времето, когато неговото управление се е справяло с коронакризата.

„Палихте маски, а днес си закачил маска в министерството“, иронично каза той.

Борисов направи и друго обвинение – фирмата на Кацаров одитира лабораториите.

„Той щял да внесе лекарства, които не са сертифицирани, бе, човек“, продължи да се възмущава лидерът на ГЕРБ.

„Толкова исках да има правителство … те предизвикаха такъв хаос, че не виждам как ще се реши. Всичко е подчинено само Радев да спечели“, заключи още Борисов.

„Народът сам си избра – хаоса и юмрука. Аз 12 години правя каквото трябваше. Когато трябваше – отваряме – затваряме, – така беше и в света в условията на чума, която не знае светът как да регулира“, отбеляза той.

Междувременно пред медиите Борисов показа своя сертификат за поставени 2 дози ваксина. Той се ваксинира с „Модерна“ през юли. Месеци преди това той преболедува коронавируса.

COMMENTS

WORDPRESS: 0