Борислав, който уби от бой съпругата си, бил болезнено ревнив

Описват Кремена като мил и интелигентен човек с фина душевност. Родена била в Пловдив, работела като преводач и искала да е екскурзовод. Запознала ги

Описват Кремена като мил и интелигентен човек с фина душевност. Родена била в Пловдив, работела като преводач и искала да е екскурзовод. Запознала ги майката на Борислав, но той се оказал болезнено ревнив. Кремена често споделяла, че мъжът ѝ я удря и бие. Имало е и случаи, в които Борислав е заключвал съпругата си в апартамента им и излизал. Непрекъснато я следял и проверявал телефона ѝ, както и с кого си пише. Тя пък може би е давала повод за ревността на съпруга си, защото непрекъснато търсела контакт с други мъже в мрежата, пише „Монитор“. При едно от пътуванията на Борислав Николов, който е бивш моряк и отсъствал от дома им, поканила на гости група руски моряци.
Никой от близките на загиналата не може да си обясни защо, въпреки многократните случаи на насилие, е продължила да живее с мъжа си, за да се стигне до фаталния край.
41-годишният Борислав бе привлечен като обвиняем, а вчера Варненския окръжен съд го остави за постоянно в ареста затова, че на 24 февруари в жилището, наето от семейството, пребил съпругата си за пореден път. След като я оставил в безпомощно състояние, Борислав събрал багажа си, повикал майка си да му помогне да го изнесе и двамата напуснали апартамента, без да се интересуват от състоянието на пребитата жена.
Майката на жертвата подала сигнал в Първо РУ на МВР във Варна, след като дълго време никой не отговарял на телефонните й обаждания. Изпратени били служители на МВР и на пожарната на адреса, които успели да влязат в заключеното жилище през балкона на 25 февруари. Там било открито тялото на убитата. Извършената аутопсия показала, че смъртта е настъпила от масивен кръвоизлив в мозъка, причинен чрез множество удари в главата със или върху твърди тъпи предмети. Малтретираната жена е подавала няколко жалби за домашно насилие срещу агресивния си съпруг през годините на брака им.
Борислав е бил предупреждаван с полицейски протоколи за наказателната отговорност, която носи за заплахите и причинените телесни повреди на съпругата си. Впоследствие обаче жената съобщавала в полицията, че отношенията помежду им са се подобрили. Това обаче е било временно, за да се стигне до разрива в семейството, което на 26 февруари, тази година, имало насрочено бракоразводното дело във Варненския районен съд.
Според близки на жертвата, двамата се споразумели това да стане по взаимно съгласие. Борислав работел от 6 години в златарския магазин „Рома голд“, който се намира на кръстовището на ул. „Георги Бенковски“ и „Д-р Пискюлиев“ в морската столица, недалече от квартирата им. По време на убийството той бил в 5-дневен отпуск, установило разследването.
Борислав е неосъждан и затова защитата му поиска от съда определяне на по-лека мярка за неотклонение с мотивите, че работи, има постоянен адрес и няма опасност да се укрие, тъй като по време на разследването е оказали съдействие на властите, посочи защитникът му. Той заяви пред съда, че повод за скандала е спор за имущество, което обвиняемият искал да изнесе от общото им жилище. Според защитата, авторството на деянието не е доказано, тъй като след като Борислав е напуснал апартамента, съпругата му се е качила при хазаите и е била в съзнание. Остава и хазаите да потвърдят тезата, което вероятно ще стане на следващ етап от разследването.