Бойко Рашков: Има близо 100 дела за купуване на гласове на 11 юли, ГЕРБ и ДПС са с най-много

Бойко Рашков: Има близо 100 дела за купуване на гласове на 11 юли, ГЕРБ и ДПС са с най-много

Тези дни ще изнеса факти за купуване на гласове на изборите от 11 юли, съобщи вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков. На 11 юли сме започнали

Тези дни ще изнеса факти за купуване на гласове на изборите от 11 юли, съобщи вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков. На 11 юли сме започнали разследването на близо 100 подобни производства, добави вътрешният министър. И обясни, че са разделени по партии. На първо място е ГЕРБ, а на второ ДПС, даде пример той.
„Целта е да се покаже как една партия се грижи за правата и свободите на българските граждани, като ги притиска да гласуват точно за нея. Тази статистика е приготвена отдавна, но сега ще я изнеса, за да защитя името си“, посочи вътрешният минисв. И обясни, че чул изрази за действията на МВР като „репресия“ и „антидемократични“. „Няма да позволя да бъде опетнявано името ми от пехливан политици“, добави вътрешният министър. „До този момент предишните министри на вътрешните работи Христо Терзийски и Младен Маринов не са противодействали на купуването на гласове за ГЕРБ и ДПС, а са работили само срещу хора, които търгували с гласове за формациите на Цветан Цветанов и Васил Божков“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0