Бойко в хеликоптер над магистрала Европа: Допреди месец хората тук чакаха реколта, сега валяците асфалтират. Красота!

Премиерът Бойко Борисов прелетя с хеликоптер над автомагистрала "Европа" и оцени работата по нея на път за Сърбия, където днес заедно със сръбския

Премиерът Бойко Борисов прелетя с хеликоптер над автомагистрала „Европа“ и оцени работата по нея на път за Сърбия, където днес заедно със сръбския президент Александър Вучич откриват отсечката по коридор 10 от българската граница до Ниш.

Коментара му предаде правителствената пресслужба:

„Допреди един месец хората тук чакаха реколтата да се събере, а сега стотици работници работят в събота и на места новото трасе вече се асфалтира от валяците.

Това е от бюджета на българските данъкоплатци! И жп линията се изгражда на пълни обороти. Хората работят като пчелички.

Не е ли красота?! На места вече поставят маркировката, остава да сложат мантинели. По тези платна движението ще е със 120-130 км/ч, колкото и с хеликоптера. Правим така, че сърбите да имат пристанища във Варна и Бургас“.

Снимки: Пресслужба на Министерския съвет

АМ „Европа“ е част от Трансевропейския коридор №10, свързващ Лондон с Истанбул. Заедно с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков премиерът огледа участъка Сливница-Драгоман и посочи, че „догодина ще се реже лентата на това толкова важно трасе“.

Борисов при пристигането му в Сърбия.

COMMENTS

WORDPRESS: 0