Бойко Борисов: Пикът на коронавируса ще е през септември! Това е вид война

Бойко Борисов: Пикът на коронавируса ще е през септември! Това е вид война

"Прогнозите са, че септември ще е пикът на коронавиуса". Това заяви премиерът Бойко Борисов след заседанието на Съвета по сигурността в Министерския с

„Прогнозите са, че септември ще е пикът на коронавиуса“. Това заяви премиерът Бойко Борисов след заседанието на Съвета по сигурността в Министерския съвет.
„Никои не можеше да предвиди че подобно нещо може да се случи. Светът е изцяло неподготвен за епидемия като коронавируса . Сега се мисли за ваксини, сега се отделят пари за технологии и лекарства“, каза още министър-председателят.
„Очаква се продължителен период, в който ако убием производството, последствията ще са необратими. Какво ли не сме преживели и това ще преживеем. Не е нужно да се запасяват хората. Веригите са запасени с храни за 30 дни напред. Храна има, вода има“, подчерта премиерът, цитиран от радио „Дарик“.
„Това е един вид война. Гледали сме в холивудските продукции. Поне 10 филма има, в които някой е произвел вирус и го е изпуснал. Надали ще научим някога кой гад го свършил това. Сега гледаме последствията. В милиарди и трилиони ще са загубите“, констатира той.
24bulgaria.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0