Бойко Борисов: До края на април ще кандидатстваме за еврозоната. Ще бъдем приети

Тази криза ни показа, че тези, които са в чакалнята и в Еврозоната, ще получат милиони, а другите ще теглят кредити. Ще кандидатстваме в Еврозонат

Тази криза ни показа, че тези, които са в чакалнята и в Еврозоната, ще получат милиони, а другите ще теглят кредити. Ще кандидатстваме в Еврозоната до края на април. Убеден съм, че ще бъдем приети. Това заяви премиерът Бойко Борисов след посещение на шивашки цех в Хасково, произвел предпазни маски.

Имаме да изпълним само едно условие, ще го направим незабавно и ще кандидатстваме отново за Еврозоната, обясни Борисов.

„Не трябваше да се огъвам толкова, когато много уверено вървяхме към чакалнята на Еврозоната. Вие сега виждате трилиони Европейската централна банка отпуска за борба и възстановяване, но за кои държави“, каза министър-председателят.

„Много мощно до края на април предаване на проспектите и вече разговарях с Кристин Лагард (президент на Европейската централна банка – бел. ред.) и с всички в Европейската комисия. България е в прекрасно финансово и икономическо структуриране като държава с рейтинг на страни, които са и в Еврозоната или в чакалнята“, подчерта той.

„С един-два месеца намалихме темпото, но за една-две седмици ще го наваксаме“, добави премиерът.

COMMENTS

WORDPRESS: 0