БОЕЦ атакува в съда отказа на Борисов да стане депутат

БОЕЦ атакува в съда отказа на Борисов да стане депутат

БОЕЦ внесе жалба във ВАС срещу решението на ЦИК да заличи Бойко Борисов от кандидатските листи, за да угоди на желанието му да се откаже от депу

БОЕЦ внесе жалба във ВАС срещу решението на ЦИК да заличи Бойко Борисов от кандидатските листи, за да угоди на желанието му да се откаже от депутатското си място.

Това обяви организацията на фейсбук страницата си.

Преди два дни ЦИК уважи молбата на лидера на ГЕРБ да се оттегли от мястото си на депутат в 25 МИР и в Пловдив-град. ЦИК изтъкна, че искането на Борисов е направено преди да бъде обявен списъкът с избраните депутати.

„Борисов направи същата незаконосъобразна стъпка, като Пеевски след евроизборите – поиска да бъде заличен от листите като кандидат за депутат, след като са минали изборите и е консумирал правото си да се кандидатира! Той има право на това, но пред органа, за който е избран. ЦИК има право само да обяви избраните, но няма право да размества техният състав. В този случай Борисов и всички останали имат право да се откажат от местата си в парламента пред парламента и то след като се закълнат като депутати. Тогава обаче те трябва да напуснат заеманите от тях постове – премиер, кмет, областен управител и т.н. защото не могат да ги съвместяват, след като бъдат обявени за избрани. И тук лъсва истината! Борисов напуска парламента не защото не му трябва имунитет, а защото му трябва имунитет! Неговият имунитет е във властта на премиера и ще стиска тази власт до край! Насила ще трябва да го вадим от джипката…“, се казва в съобщението на организацията.

COMMENTS

WORDPRESS: 0