БНР върна Силвия в ефир, след като всички отказаха да водят вместо нея

След огромния скандал, който сътвори, ръководството на БНР върна съдебния ресор на Силвия Великова и от следващата седмица тя отново ще води сут

След огромния скандал, който сътвори, ръководството на БНР върна съдебния ресор на Силвия Великова и от следващата седмица тя отново ще води сутрешния блок.

Новината съобщи самата Великова в личния си Facebook профил.

„Около осем часа тази вечер получих обаждане от генералния директор на БНР, който ме уведоми,че съм върната в съдебния ресор, но ще има втори човек, който да осигурява плурализма в него!!! От следващата седмица ще водя отново сутрешния блок“ – написа Силвия Великова.

Тя благодари на всички, които са я подкрепили, но отбеляза, че „развръзката изглежда успех, но за съжление – дори и в личен план, не е повод за ликуване“.

Само за ден ръководството на БНР сътвори огромен скандал – програма „Хоризонт“ днес осъмна с нов директор и с отнет съдебен ресор на Силвия Великова. На журналистката беше съобщено също така, че повече няма да води предаването „Преди всички“.

Новото ръководство на „Хоризонт“ е молело всички водещи да заемат мястото на Силвия утре в сутрешния блок, всички обаче са отказали.

Междувременно журналисти от всички медии започнаха да се организират за протест и други форми на солидарност към Силвия Великова.

Тази вечер пък стана ясно, че за първи път в историята „Хоризонт“ спира излъчването си от 6 до 11 ч. в петък. Официалното обяснение е профилактика на предавателите.

Редовно се случва да има профилактика, но винаги има подсигурени резервни мощности, коментираха журналисти от БНР. Те разкриха, че съобщението за профилактика им е пратено в късния следобед, когато се разбра, че недоволството от отстраняването на Силвия Великова от ефир и забраната й да води съдебния ресор е ескалирало. Тогава изрично им е било казано да подготвят новина за „планираното спиране по технически причини“, но да не я пускат до второ нареждане.

COMMENTS

WORDPRESS: 0