Блокада на парламента. Извеждат майките от „Системата ни убива“ (видео)

Блокада на парламента. Извеждат майките от „Системата ни убива“ (видео)

В 70-ия ден на протести демонстранти блокираха сградата на Народното събрание, а към 18:10 ч. НСО започна да дърпа и извежда майките от "Системата

В 70-ия ден на протести демонстранти блокираха сградата на Народното събрание, а към 18:10 ч. НСО започна да дърпа и извежда майките от „Системата ни убива“, които се бяха барикадирали в сградата на парламента. 

Полицията е поставила лента пред входа към бул. „Дондуков“, а десетки полицаи са направили кордон пред протестиращите.

По-рано майки на деца с увреждания от „Системата ни убива“ се барикадираха в НС, като отказват да напуснат, докато премиерът Бойко Борисов не подаде оставка.

Те очакват депутатите да подпишат декларации, че подкрепят протеста, че призовават ВСС да освободи главния прокурор Иван Гешев и че са съгласни парламентът да бъде разпуснат.

18:42 ч.: След като беше прегледано, момчето с увреждане беше изведено от линейката.

18:36 ч. Започнаха да ни натискат. Изнесоха ни десетина мъже, а шест жени снимаха, заяви Настимир Ананиев от партия ВОЛТ. Акцията ни не беше планирана. Вътрешният правилник на НСО е над закона – това ни каза зам.-директорът на НСО, коментира още Ананиев.

18:30 ч.: Медиците изведоха момчето с детска церебрална парализа и го качиха в линейка. „Детето получи криза, защото видя как НСО употребява сила срещу майките. Към мен лично не, но към другите. Ритаха ги“, това заяви пред журналисти Вера Иванова от „Системата ни убива“

18:24 ч.: Медици влязоха в Народното събрание.

18:09 ч.: НСО извежда една по една майките от „Системата ни убива“.

18:05 ч.: Възрастна жена легна по средата на булевард „Дондуков“ в знак на протест. Полицията спря движението, а тя бе помолена да се премести на тротоара. Беше извикана и линейка, но жената отказа медицинска помощ.

COMMENTS

WORDPRESS: 0