Бизнесмен стреля срещу полицай, пистолетът – незаконен

Окръжна прокуратура-Пловдив повдигна обвинение срещу Димитър Басамаков от Асеновград, който вчера, при посещение на полицейски служители в дома му е н

Окръжна прокуратура-Пловдив повдигна обвинение срещу Димитър Басамаков от Асеновград, който вчера, при посещение на полицейски служители в дома му е направил опит да убие единия от тях, стреляйки по посока на полицая.

50-годишният мъж.Басамаков е стрелял с незаконен пистолет „Макаров“. Мъжът, който е син на голям местен бизнесмен – Захари Басамаков, е бил задържан и отведен в полицейското управление. От мястото на стрелбата са били иззети използвания от обвиняемия незаконен пистолет „Макаров“ и два пълнителя за него с по 7 патрона във всеки, съобщи Блиц.
Полицейският служител, по когото обвиняемият е стрелял, не е пострадал от стрелбата.
При извършено в дома на Димитър Б. претърсване и изземване са били намерени и иззети над 70 бойни патрона, арбалет и харпун, както и тревна маса и бял прах, най-вероятно съдържащи наркотични вещества.
Обвиняемият е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане в Окръжен съд – Пловдив за вземане спрямо него на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.
Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което Димитър Б. е обвинен, е от 20 до 30 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

COMMENTS

WORDPRESS: 0