Без споразумение приключи срещата между партийни лидери и Борисов, предсрочни избори обаче няма да има

Без споразумение на мнозинството в парламента по темата за Изборния кодекс приключи срещата между партийните лидери и премиера Бойко Борисов в Народно

Без споразумение на мнозинството в парламента по темата за Изборния кодекс приключи срещата между партийните лидери и премиера Бойко Борисов в Народното събрания. Валери Симеонов излезе от сбирката и заяви, че той и колегите му няма да отстъпят от исканията си.

„Имаме си принципи, които няма да нарушим. Говорихме с шайката лаещи протестъри, но няма да отстъпим“, заяви Симеонов. Най-важното, което каза лидерът на ПФ е, че те категорично не искат предсрочни избори и това не е целта им, отхвърляйки ветото на президента.

Все пак стана ясно, че министър-председателят Бойко Борисов ще продължи преговорите за поправките в Изборния кодекс с Реформаторския блок. „Реформаторите имат добри предложения“, отсече премиерът и напусна Народното събрание.

Валери Симеонов потвърди думите на Борисов и също заяви, че си струва някои от предложенията на РБ да бъдат обсъждани и на следващи срещи, каквито предстоят в идните дни. Това означава, че Изборния кодекс ще бъде променен отново.

Премиерът Бойко Борисов и участници в преговорите направиха първи изявления след срещата за промените в Изборния кодекс. Министър-председателят събра депутати от ГЕРБ и изпълнителната комисия на партията, за да обсъдят текстовете на Изборния кодекс, на който президентът Росен Плевнелиев наложи вето.
Припомняме, че след него от Патриотичния фронт заплашиха да минат в опозиция.
Освен Борисов в парламента бяха и министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова и Цветан Цветанов, както и представители на останалите партии. Първото, което стана ясно е, че засега няма да има предсрочни избори. Това заяви зам.-председателят на Движение „България на гражданите“ и зам.-председател на парламентарната група на РБ Найден Зеленогорски.

COMMENTS

WORDPRESS: 0