Без изпити след 4 и 10 клас. Може да са догодина

Няма да се провежда национално външно оценяване след 4 и 10 клас. Проверката на знанията на учениците, които завършват тези класове може да се изв

Няма да се провежда национално външно оценяване след 4 и 10 клас. Проверката на знанията на учениците, които завършват тези класове може да се извършат в началото на следващата учебна година. Това съобщи министърът на правосъдието Данаил Кирилов след извънредно заседание на правителството на което беше взето решението за отпадане на извънредното положение на 13 май.

„Приемането на ученици от обединените училища в 11 клас за учебната 2020-2021 г. се извършва само въз основа на окончателните оценки по учебни предмети от удостоверението за завършен първи гимназиален етап на средно образование“, обясни Кирилов.

Държавните зрелостни изпити най-вероятно ще бъдат в първата седмица на юни, а националното външно оценяване за VII клас – в третата седмица на юни. Новите дати няма да забавят издаването на документите за кандидатстване във висшите училища. Това заяви вчера министърът на образованието Красимир Вълчев.

COMMENTS

WORDPRESS: 0