Бежанците в Харманли се вдигнаха на бунт, не искат да остават в лагера, оплакват се от мизерни условия

Около 1000 бежанци се вдигнаха на протест тази сутрин в лагера в Харманли. От полицията са получили сигнал за напрежение от Държавната агенция за бежа

Около 1000 бежанци се вдигнаха на протест тази сутрин в лагера в Харманли. От полицията са получили сигнал за напрежение от Държавната агенция за бежанците, съобщава Haskovo.info, позовавайки се на пресслужбата на полицията. По първоначална информация чужденците са се оплаквали от условията в лагера, а напрежението е ескалирало заради забележка за лошите битови условия.
Изпратени са допълнителни сили на полицията и жандармерията за да се предотвратят евентуални инциденти. Униформените в лагера са над 100 човека, като при необходимост ще бъдат изпратени и още. Засега няма сблъсъци и арестувани, уточниха от полицията.
По информация на „Харман БГ“, бежанците искат незабавно да излязат и да стигнат до Сърбия. Другите искания са да дойдат правозащитни организации.
Мигрантите не желаели повече да останат в Харманли. Вратата на центъра се пази от жандармерия. Пред РПЦ е пълно с полиция, линейки, има и коли на военни.

Снимка: haskovo.info

COMMENTS

WORDPRESS: 0