Бащата на нападнатото от ротвайлер дете ще съди собственика

Бащата на нападнатото от ротвайлер дете ще съди собственика на кучето. "Човекът, който разхождаше ротвайлера, нахапал момченце в училищен двор в

Бащата на нападнатото от ротвайлер дете ще съди собственика на кучето.

„Човекът, който разхождаше ротвайлера, нахапал момченце в училищен двор в понеделник, е можел да упражни контрол върху животното, но не го е направил, затова „ще впрегна всичките си усилия да осъдя този човек“.

Това заяви в предаването „Тази сутрин“ по bTV бащата на детето Йордан Доцев. Той вярва, че ще има възмездие.

Инцидентът стана в понеделник около 18 ч. в двора на столичното 121-во училище. 20 – 30 деца си играели, когато кучето нападнало изненадващо. Там имаше и бебета на по година-две, разказа Доцев. Кучето било пуснато да се разхожда без каишка и без намордник. До въпросния ден Доцев не го е виждал, но сподели, че всеки ден вижда кучета в дворовете на кварталните училища, макар че е забранено.

„Но куче без намордник – това вече е безобразие“, каза Доцев.

Синът му Максим е в „Пирогов“. Доста е изплашен, разказа бащата. Детето е с дълбоки рани, лекарят все още не може да го зашие, има отлепяне на фасцията и притесненията на докторите са тъканта да не некротизира. Престоят му много манипулации днес и след това ще разберем какво ще се случи, каза Доцев. Той посочи, че ще се възползват от предложената от директорката психологическа помощ за момченцето.

Същевременно, след 24-часово задържане, собственикът на ротвайлера беше освободен, а човекът, който го е разхождал, остава в ареста за 72 часа.