Барбадос дори не подозира, че Петър Илиев й е почетен консул у нас

Барбадос дори не подозира, че Петър Илиев й е почетен консул у нас

Името на Петър Илиев не фигурира като почетен консул на Барбадос в официалните масиви на страната. Явно и Барбадос не знае, че има почетен консул

Името на Петър Илиев не фигурира като почетен консул на Барбадос в официалните масиви на страната. Явно и Барбадос не знае, че има почетен консул у нас, пише Фрог нюз.

Това може да бъде установено с бърза справка в сайта на министерството на външните работи и чуждестранната търговия на Барбадос.

От там става ясно, че в Европа страната има само четирима почетни консула. Те са разположени в Австрия, Германия, Франция и Швеция.

„Аз съм почетен консул на Барбадос от много години и не е офшорна зона. Понастоящем тя не е в никакъв списък на държави, които са данъчен рай. В моята практика, която е доста солидна, не съм видял в българския Търговки регистър фирма, която да има акционер или собственик фирма, регистрирана в Барбадос“, обясни по-рано днес в сутрешния блок на Нова телевизия номинираният за министър на вътрешните работи Петър Илиев.

По думите му няма нищо смущаващо в това, че той е почетен консул на офшорната дестинация Барбадос в България. Това негово занимание беше критикувано от заместник-председателя на парламента Татяна Дончева от „Изправи се.БГ! Ние идваме!“ преди дни. Тя беше поставила въпроса чии интереси – на Барбадос или България – ще защитава българският вътрешен министър, ако бъде одобрен от парламента.

COMMENTS

WORDPRESS: 0