Балъков залага на 37-годишен ветеран на вратата за мача с Англия

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Красимир Балъков може да опита психологически ход с една от най-големите сензации в съста

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Красимир Балъков може да опита психологически ход с една от най-големите сензации в състава на националния отбор от години насам.

Сериозна опция за дебют на 37-годишна възраст на българската врата срещу Англия на „Уембли“ има стражът на Етър Христо Иванов, твърди „Труд“.

Той е твърде добре познат на Бала от общата им работа в Етър. Иавнов е един от най-стабилните български вратари, но досега бе смятан за №2 след Пламен Илиев.

Защитата на националния отбор за визитата на „Уембли“ изглежда непоклатима. Част от нея ще е и Николай Бодуров. Зачеркнатия в заради дисциплинарни проблеми в ЦСКА бранител бе определен от Балъков като неизменна част от националния отбор.

Той е и единственият от настоящия отбор, който е играл в Англия – във Фулъм. Останалите защитници ще са Антон Недялков, Васил Божиков и Страхил Попов.

В центъра на терена се очаква да има двама типични разбивачи на играта в лицето на Кристиан Малинов и Георги Сърмов.

След като завоюва титулярно място в унгарския Фехервар, Георги Миланов има шанс да започне по дясното крило. Негова алтернатива е Галин Иванов. В лявата зона дебют би трябвало да направи Вандерсон.

Балъков гарантира, че няма да се затваряме в Лондон и ще разчитаме на двама в атака. Капитанът Ивелин Попов и Марселиньо ще се въртят на върха на нападението.

COMMENTS

WORDPRESS: 0