Балотажи ГЕРБ-БСП в десет областни града

Балотажи ГЕРБ-БСП в десет областни града

11 областни града имат избран кмет на първи тур. БСП и ГЕРБ отиват на балотаж в други 10 области. Макар и с по-слаби резултати от предишните местни

11 областни града имат избран кмет на първи тур. БСП и ГЕРБ отиват на балотаж в други 10 области.

Макар и с по-слаби резултати от предишните местни избори, ГЕРБ печели сравнително убедително в Бургас, Велико Търново, Враца, Габрово, Кюсстендил, Монтана ) и Стара Загора. Номинациите на ГЕРБ засега имат над 50% във Варна, Търговище и Хасково, но в тези градове трябва да се изчакат окончателните резултати

Балотаж между ГЕРБ и БСП ще има в десет областни града, включително и София. Кандидати, подкрепени от левицата, стигат до втори тур в Благоевград, Ловеч, Перник, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Шумен и София. БСП е с добри шансове за победа в Русе, Перник и Разград.

В Пловдив кандидатът на ГЕРБ Здравко Димитров отива на балотаж със Славчо Атанасов. Във Видин битката ще е между ГЕРБ и СДС, в Добрич – между ГЕРБ и ДБГ, в Плевен – ГЕРБ и независим кандидат.

Управляващите отбелязват доста слаби резултати в Пазарджик и Ямбол. В Пазарджик досегашният кмет Тодор Попов ще се бори на втори тур най-вероятно срещу Благо Солов от БСП.  В Ямбол Валентин Ревански отива на втори тур срещу Катя Георгиева от БСП.

В големите градове ГЕРБ печели борбата за кметските места, но в общинските съвети ще бъде с по-малко съветници. В същото време на много места БСП вкарват повече общинари, отколкото досега. Като цяло общинските съвети в големите градове ще бъдат силно парцелирани. На повечето места подкрепата за управляващата партия за варира между 30 и 35%.

COMMENTS

WORDPRESS: 0