Байдън със “спасителен план“ за 1,9 трилиона долара

Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън предлага пакет от мерки на стойност 1,9 трилиона долара за овладяване на пандемията от коронавирус и с

Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън предлага пакет от мерки на стойност 1,9 трилиона долара за овладяване на пандемията от коронавирус и стабилизиране на икономиката, предаде БТА.

Пакетът включва ускоряване на кампанията по ваксиниране на населението и осигуряване на финансова помощ на граждани, щати, местни власти и бизнеси, които се борят с продължителните икономически последици от здравната криза.

Този „Американски спасителен план“ ще отговори на целта на Байдън до стотния ден от встъпването му в длъжност да бъдат направени 100 милиона ваксинации, като същевременно се работи и за отваряне на повечето училища до началото на пролетта.

Ще бъде осигурен пореден етап от помощи за стабилизиране на икономиката.

„Кризата от дълбоки човешки страдания е на лице и няма време за губене. Здравето на нашата нация е заложено на карта. Трябва да действаме и то сега. Ще има спънки, но аз винаги ще бъда честен“, заяви Байдън пред журналисти в Уилмингтън, Делауеър.

Спасителният план включва помощи от 1400 долара за всички граждани. 160 млрд. долара са предвидени за програмата по ваксиниране, 170 млрд. долара за отваряне на училищата и 1 трилион долара за пряка помощ, включваща и помощи за безработни.

Администрацията на Байдън изтъкна, че този план е доста амбициозен, но постижим и ще спаси американската икономика, за да започне да побеждава вируса.

COMMENTS

WORDPRESS: 0