Багер разкопа дюните на плажа в Ахтопол, които са защитена зона (видео)

Багер разкопа дюните на плажа в Ахтопол, които са защитена зона (видео)

Багер е разкопал днес днес дюните на плажа в Ахтопол. За това съобщиха от организацията “Зелени закони” на фейсбук страницата си. Дюните са защите

Багер е разкопал днес днес дюните на плажа в Ахтопол. За това съобщиха от организацията “Зелени закони” на фейсбук страницата си. Дюните са защитена територия. След като е видял, че действията му се заснемат на видео е багеристът се е “изнизал” с машината си без да отговори на въпросите, какво точно прави. Подадени са сигнали до институциите имащи отношение по случая, но никой проверяващ не е дошъл на мястото навреме.

Булдозер нагази парка Странджа, изкопан е път до плаж в резерват

 

Според очевдидец багерът е „изравнявал“ дюните, а според друг дюните се копаят от дни, като пясъка от тях се изсипва в морето, за да се увеличи плажа.

“Отидохме до Ахтопол да видим, какво е ровил багерът днес. Ровил е дюните на входа към плажа от югоизток. Ето го и багера, паркиран зад някогашната дискотека на плажа. Вижда се регистрационният номер. Ходейки по следите видяхме, къде е спрял работа, очевидно разтревожен от това, че някой снима. И очевидно чака да продължи утре”, написа във фейсбук профила си политологът Евгений Дайнов.

Имотът е в границите на Натура 2000 защитена зона Странджа.

COMMENTS

WORDPRESS: 0