Бабикян: Брюксел няма да дойде и да уволни Борисов

Залата в Брюксел не ни учуди - чуха се много неприятни неща за България. Но никой не бива да очаква, че Брюксел ще дойде и ще уволни Бойко Борис

Залата в Брюксел не ни учуди – чуха се много неприятни неща за България. Но никой не бива да очаква, че Брюксел ще дойде и ще уволни Бойко Борисов вместо българите. Това, което се чу обаче, е шамар за властта. Ние искаме да има връзка между върховенството на закона и между харченето на парите за българите. 

Това заяви Арман Бабикян, един от организаторите на протестите у нас от Отровното трио, по БНТ. Протестът в Брюксел вчера каза нещата, които казва и протестът в София. Целта на срещата на проф. Велислав Минеков беше да говори с някои от ключовите депутати, което той успя да направи. Тези хора трябваше да чуят от първа ръка какво точно се случва в България, обясни Бабикян.

Нито един от нас не е избиран за нищо, така че да има самочувствие, че за него са гласували в легитимния смисъл на думата. Но имаме самочувствието, че сме хората, дали искрата на събуждането и огънят на гражданското самочувствие трябва да продължава да гори, допълни той.

Да, има фини хора, на които не им харесват яйца, има пък и други хора, които казват – сега ли се сещат интелектуалците… Има всякакви хора. Но ние не сме длъжни да се оправдаваме за формите на протест. Ние се опитахме и мисля, че успяваме 90 дни да запазим протеста мирен, а една държава го окървави на 2 септември и тя дължи отговори, категоричен бе Бабикян.

Нито един ден не сме имали уведомителен протест и няма и да има, не сме длъжни. Да ни глобят – ето, държавата пак не работи. Така отговори Бабикян на въпроса дали е наясно че протестите без уведомление са в нарушение със закона.

Ще стане студено, ще дойдат сметките за ток и за парно, тези 1 милион, които живеят под прага на бедността ще се почувстват също угнетени… когато дойдат и гладните, тогава те ще видят от прозорците си, заяви Бабикян относно това дали протестът ще придобие и социално измерение.

На въпроса кой плаща на Отровното трио, Бабикян отговори така: гражданите ни плащат – отворихме дарителска сметка, събрахме около 100 000, които отиват основно за озвучаване. Съвсем скоро бяха платени данъците върху тях и бяха публикувани.

Още не сме взели решение за партия на Триото, никой не мисли за това. Ако имаме желание за партия, всички медии ще разберат, каза още Бабикян.  

COMMENTS

WORDPRESS: 0