Атентаторът от Ница е бил известен на полицията с дребни престъпления

Човекът, извършил в четвъртък вечерта терористичния акт във френския град Ница е бил известен на полицията, предаде Интерфакс, позовавайки се на френс

Човекът, извършил в четвъртък вечерта терористичния акт във френския град Ница е бил известен на полицията, предаде Интерфакс, позовавайки се на френския телевизионен канал БФМ. Терористът е бил опознат по документите, които е носил в себе си. Това е бил французин от тунизийски произход, роден през 1985 г. По-рано той е бил задържан за притежание на оръжие и за други престъпления, но те не са били свързани с тероризъм. Камионът, с който е било извършено нападението е бил взет под наем. У терориста са били открити документи, пистолет, пълнители за стрелково оръжие и гранати.

Припомняме, че терорист с камион се вряза в тълпа във френския град Ница и в продължение на 2 километра помиташе хората, изпречили се на пътя му. Най-малко 80 души са загинали при атаката. Шофьорът е бил застрелян на място. В момента се водят следствени дейности. При нападението има един леко ранен българин.
Снимка: Reuters

COMMENTS

WORDPRESS: 0