Арест след жестоката катастрофа с две жертви в Пловдив

Арест след жестоката катастрофа с две жертви в Пловдив

Арест след жестоката катастрофа с две жертви в Пловдив. Автомобил с четирима младежи се блъсна в уличен стълб. Двама от тях загинаха при инцидента

Арест след жестоката катастрофа с две жертви в Пловдив. Автомобил с четирима младежи се блъсна в уличен стълб. Двама от тях загинаха при инцидента, а полицията задържа бащата на 19-годишния водач.

„Механизмът по това как бащата е дал колата на сина си е изяснен на етап обяснения от родителя. Той е предоставил ключовете на брата на водача, който също е неправоспособен, както и самия водач. Ако бъде установено, че задържания баща е съзнавал, че автомобила ще бъде управляван от другия му син, който е бил в крайна сметка водач, той ще се понесе наказателната отговорност“, това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин” окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

По показанията на досега разпитаните свидетели, действително е имало купон, в който младежите качили се след това в автомобила са участвали.

По назначените осем съдебно-химични експертизи, резултатите от кръвните им проби ще бъдат готови в рамките на деня, доколкото разбрах от самите вещи лица и тогава ще стане ясно дали са били употребили алкохол или други наркотични вещества, каза още окръжният прокурор.

COMMENTS

WORDPRESS: 0