Арестуваха 12 нелегални имигранти след гонка на бус, шофьорът – криминално осъждан

Столичната полиция е арестувала 12 души в района на хотел "Плиска". Това съобщиха от СДВР. Арестът е станал днес около 10.00 часа сутринта. По първона

Столичната полиция е арестувала 12 души в района на хотел „Плиска“. Това съобщиха от СДВР. Арестът е станал днес около 10.00 часа сутринта. По първоначални данни задържаните са афганистанци, но самоличността и произходът им тепърва ще се установяват. От СДВР отказаха да коментират дали арестите имат връзка с информацията за терористична заплаха в района.От полицията по-късно уточниха, че става въпрос за нелегални имигранти, които са отведени в близкото районно управление заедно с шофьора на бус, който ги превозвал.
Около 10.00 часа тази сутрин столични полицаи опитали да спрат „Фолксваген Шаран“ за проверка, съобщава Offnews. Шофьорът обаче не спрял и избягал. Незабавно били предприети заградителни действия. След кратко преследване бусът бил спрян и, въпреки оказаната съпротива от страна на водача, полицейските служители проверили колата. В нея открили 12 мъже, които обяснили че са от Афганистан, уточниха от полицията.
Шофьорът на микробуса е 58-годишен мъж от София, криминално проявен и осъждан.
Продължава работа по установяване на самоличността и произхода на чуждите граждани и изясняване на всички факти около случая.
Арестът идва на фона на информацията, с която американското посолство в София предупреди граждани на САЩ да избягват района и градския транспорт, преминаващ в района. От МВР потвърдиха, че е имало сигнал, който е проверен. Според ДАНС пък става въпрос за „любовен конфликт“ между „българин и чуждестранен гражданин“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0