Арестуваха племенника на Фетхуллах Гюлен

Племенник на Фетхуллах Гюлен бе задържан в турския североизточен град Ерзурум, съобщи днес Анадолската агенция, цитирана от АФП. Мухамет Саит Гюлен бе

Племенник на Фетхуллах Гюлен бе задържан в турския североизточен град Ерзурум, съобщи днес Анадолската агенция, цитирана от АФП. Мухамет Саит Гюлен бе задържан в рамките на разследването на опита за преврат в Турция на 15 юли, съобщава агенцията без повече подробности.
По-рано през деня стана ясно, че с държавен декрет ще бъдат затворени стотици частни училища, свързвани с Фетхуллах Гюлен.

Вицепремиерът Нуман Куртулмуш обяви пред Анадолската агенция, че мерките, които ще бъдат въведени с извънредното положение, няма да ограничат правата и свободите на гражданите, каквито са съмненията на много чуждестранни наблюдатели.
„Извънредното положение не засяга нацията, а държавата“, посочи той и преповтори тезата, която официална Анкара лансира от дни – че трябва държавните институции да бъдат разчистени от симпатизантите на Гюлен.
Отново днес 1200 войници бяха освободени от ареста. Според официалната информация, това са военни, които не са знаели, че участват в опит за преврат.

COMMENTS

WORDPRESS: 0