Антиправителствени митинги и на българите по света

Десетки българи се събират на протести в Нюрнберг и Мюнхен пред българските представителства, съобщи БНР. Те демонстрират в подкрепа на антип

Десетки българи се събират на протести в Нюрнберг и Мюнхен пред българските представителства, съобщи БНР.

Те демонстрират в подкрепа на антиправителствените искания за оставка на правителството и на главния прокурор и очакват внимание от дипломатическите представители, обясни Мирослав Тодоров, който живее в Мюнхен.

„Искаме това да бъде нашия малък знак, че хората по улиците, по площадите не са сами. Българите зад граница държим на това да има избирателен район, в който ние да избираме наши депутати, обещаваното от всички политически партии електронно гласуване, България да ни даде този шанс един ден да се върнем, за да променяме нещата отвътре към по-добро“.

Днес преди началото на Европейския съвет на протест излязоха българи, живеещи в Брюксел. Над 30 човека се събраха близо до Европейския съвет и скандираха срещу премиера Бойко Борисов и кабинета му, съобщи Нова тв. Протестът им е в подкрепа на демонстрациите у нас, като основните им искания са за оставка на правителството.

Антиправителствен протест имаше и пред нашата дипломатическа мисия в Ню Йорк.

COMMENTS

WORDPRESS: 0