Ансамбълът ни спечели златото на Световната купа в София

Ансамбълът ни спечели титлата в многобоя при ансамблите на Световната купа по художествена гимнастика в София. За грациите ни Симона Дянкова,

Ансамбълът ни спечели титлата в многобоя при ансамблите на Световната купа по художествена гимнастика в София.

За грациите ни Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова това беше първо състезание след пауза от около една година заради пандемията от коронавирус.

Възпитаничките на треньорката Весела Димитрова показаха за първи път новото си съчетание с три обръча и два чисфа бухалки на фона на музика от „Спартак“ на Арам Хачатурян. За премиерата на композицията бяха подготвени и красиви нови трика.

Българките получиха оценка от 40.200 точки (22.100 за трудност и 8.100 за изпълнение). Композицията бе изключително сложна и гимнастичките имаха някои неточности, но като цяло играха много силно.

Вчера Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова получиха рекордната за спорта оценка от 44.150 точки за съчетанието си с пет топки.

Така България спечели златото в многобоя със сбор от 84.350 точки и се класира за двата финала на отделните уреди утре с първи по сила оценки.

На второ място завърши Азербайджан със сбор от 70.950 точки. Бронзовите отличия завоюва Япония със 70.650 точки.

За България това беше втори медал за деня. По-рано сребро ни донесе Боряна Калейн в индивидуалната надпревара.

По програма в неделя от 12.35 до 16.45 часа са финалите на отделните уреди при жените и при ансамблите.

COMMENTS

WORDPRESS: 0