Андрей Слабаков: €6000 е заплатата на евродепутат

6000 евро е заплатата на един европейски депутат. Това разкри евродепутатът и режисьор Андрей Слабаков пред Нова телевизия по време на обиколк

Андрей Слабаков: €6000 е заплатата на евродепутат

6000 евро е заплатата на един европейски депутат. Това разкри евродепутатът и режисьор Андрей Слабаков пред Нова телевизия по време на обиколка в сградата на Европейския парламент.

Той обясни, че в европарламента има трима сътрудници и трима съветници от консерваторите.

„Малко над 6 000 е за депутат. Другите пари са за сътрудници. Защото то има един бюджет, но това са заплатите на хора, които работят в България и Брюксел. Така че в крайна сметка тия пари ги харчим тука“, обясни Слабаков.

Евродепутатът на ВМРО допълни, че изпълнява обещанието си да пита. „Питам непрекъснато. За „Струма“ беше в петициите. Но нямам много възможности да питам. Защото някой трябва да ми даде възможност“, обясни той.

Като един от проблемите на Европейския парламент Слабаков отбеляза, че се правят много малко конкретни предложения.

„Това много ме уморява. В смисъл ходят просто да говорят. Говори, говори, говори и накрая нищо не казва. Въобще тия двуминутните изказвания са много гадни, защото има едни, които са, айде да не ги нарека новобранци, някакъв вид тарикати, смятат, че като говорят адски бързо, ще могат да кажат повече неща. Това е изключително грешно, защото има превод на 24 езика. Някои минават през два превода, докато стигнат до нормален превод“, разказа режисьорът.

COMMENTS

WORDPRESS: 0