Английски фен почина в София от свръхдоза

Множество инциденти съпътстваха визитата на 4000 английски фенове, които пристигнаха в София за евроквалификация срещу България на стадион „Ва

Английски фен почина в София от свръхдоза

Множество инциденти съпътстваха визитата на 4000 английски фенове, които пристигнаха в София за евроквалификация срещу България на стадион „Васил Левски“, която нашите загубиха с 0:6.

Ултрасите на гостите създадоха много работа на полицията и охранителите на заведения в централната част, а един от островитяните дори намери смъртта си. 32-годишният англичанин е бил намерен в безпомощно състояние на бул. „Раковски“, съобщиха официално от МВР.

Веднага е откаран с линейка в „Пирогов“, където обаче изненадващо започва да буйства. Крещял и псувал, като бил агресивен и налитай на бой на лекарите. Наложила се намесата на полицаи, които да го отведат в РУП. По пътя обаче британецът издъхва в патрулката. До вечерта от МВР се опитваха безуспешно да намерят приятели или близки, с които той да е пристигнал в София.

От „Пирогов“ пък съобщиха, че причина за смъртта е свръхдоза наркотици – амфетамини, смесени с алкохол. Официалните резултати от аутопсията се очакват утре. Това обаче далеч не беше единственият инцидент с пияни фенове на Англия, които от няколко дни са окупирали със знамена и песни централната част на столицата. Четирима островитяни минаха през Спешна помощ, след като бяха нападнати от български ултраси. Те са се отървали само с разбити глави, а един от тях е със счупена ръка след атаката.

Работа имаше и за охранителите на заведения, които се оплакаха, че пияните британци влизат в дамските тоалетни да уринират и притесняват останалите гости. Иначе звездите на Гарет Саутгейт все пак решиха да направят лека тренировка преди мача. За целта беше залостен стадион „Георги Аспарухов“, където Хари Кейн и компания потичаха двайсетина минути. Освен полиция футболистите на гостите бяха зорко следени и от частни охранители, които пътуват от Лондон навсякъде с тима.

COMMENTS

WORDPRESS: 0