Ангелкова: 75 хил. лв. струва апартаментът ми, това е и данъчната оценка

Явно сме свидетели на поредните силни чувства на г-н Симеонов към мен. Става въпрос за имот, закупен 2008 г. От моите родители на мое име, в Овча купе

Явно сме свидетели на поредните силни чувства на г-н Симеонов към мен. Става въпрос за имот, закупен 2008 г. От моите родители на мое име, в Овча купел, 116 кв, другото са гараж, мазе, общи части, които са описани в декларация. 75 хил. лева е цената на груб строеж по онова време, на акт 14. Така че е с редица разходи след това. В нотариалния акт пише, че има констативен протокол, че строежът е завършен от 2007 г. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, след като кацна от Испания, където беше на туристически форум. Тя показа и нотариалния акт пред журналистите.
Имам и пазарна оценка, която утре ще ви предоставя. Юрист съм по образование, така че за всяка една сделка, която съм извършвала, преди нея съм възлагала пазарна оценка от лицензиран оценител. Всеки един имот е различен и има индивидуални характеристики. Пазарната оценка е 75 хил. лв., колкото съм платила. Средствата са изцяло от моите родители, обясни Ангелкова. Тя поясни, че е допусната техническа грешка в декларацията, когато е встъпила в държавна длъжност през 2011 г. – колегите са вписали данъчната оценка, а не пазарната оценка. Всички данъци са платени на цената от 75 хил. лв, обясни Ангелкова. Тя заяви, че още не е разговаряла с премиера Борисов и е готова да направи всичко, което той поиска.
По-рано днес Валери Симеонов заяви по повод проверката на имотите на председателя на По-рано днес Валери Симеонов заяви по повод проверката на имотите на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, че е добре премиерът Борисов също да си огледа министрите, защото и там имало такива с апартаменти. Симеонов конкретизира, че говори за имот в София, „Овча купел“, с площ от 142 кв. метра, купен за 61 хил. лв. Той не спомена името на министъра, за когото говори, но се предположи, че става въпрос за туристическия министър.