Ананиев разреши отварянето на театри от 26 май, ресторанти на закрито – от 1 юни

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде официална заповед, с която се разрешават културно-развлекателните мероприятия. Съгласно з

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде официална заповед, с която се разрешават културно-развлекателните мероприятия.

Съгласно заповедта, считано от 26 май се разрешава отварянето на театри, танцови зали, кина и др. при заетост 30% от общия им капацитет на закрито и 50% от него – на открито и при максимален максимален капацитет на използване според квадратурата на помещението при заетост на местата не повече от 20 човека за групови занимания.

Със заповедта се разрешаване и отварянето на ресторанти на закрито от 1 юни. Всички „ресторанти, заведения за бързо хранене, питейни заведения, кафе-сладкарници, детски и спортни съоръжения на закрито, увеселителни и игрални зали, в т.ч и тези в търговски центрове тип МОЛ, барове, с изключение на дискотеки, пиано-бар и нощен бар“ ще могат да приемат клиенти.

Също от 1 юни ще бъдат позволени всички извънкласни дейности като занимални, клубове, детски центрове.

От днес са разрешени и индивидуалните и колективните спортове на открито и закрито, които нямат състезателен характер, без публика за деца под 18-годишна възраст.

Цялата заповед може да видите тук

COMMENTS

WORDPRESS: 0