Акция „Столичани в повече“ на входовете на София, има и арестувани

Опашки от автомобили, засилени проверки и двама арестувани на входовете на София. След като в средата на седмицата хиляди доказваха, че живеят изв

Опашки от автомобили, засилени проверки и двама арестувани на входовете на София. След като в средата на седмицата хиляди доказваха, че живеят извън столицата, сега трябва да докажат обратното, съобщи Нова телевизия.

На магистрала „Тракия“ се образува километрична колона от автомобили. Наложи се хора да чакат с часове без храна и вода.

В столицата можеше да се влиза само в прозореца от 6 до 8 вечерта със служебна бележка.

Лична карта за постоянен адрес днес не се оказа достатъчна за влизане в София. Така, за да възползват прозореца от 6 до 8 вечерта, на опашка за вход в София преди пропускателните пунктове се наредиха десетки коли.

„Не мисля, че ще успеят да проверят всички, защото като се струпат 1000 автомобили за два часа просто технически няма как да се получат нещата. Ние затова днес пътуваме, защото се надяваме да избегнеме най-големия трафик“, каза Велин Драганов.

В часовете между 8 и 18 часа влизането и излизането от София остана позволено само по неотложни причини. В помощ на полицаите на пост се притекоха от синдикатите в МВР.

„Предоставяме на всички КПП-та около София и София област одобрителни напитки, малко вафли, пакетирани храни и дезинфектанти“, обясни Илия Кузманов, заместник – председател на СФСМВР.

Днес се обсъжда организацията за утрешното голямо прибиране към София.

„В четвъртък са доказвали, че са от провинцията и че живеят на села, сега пък искат да докажат на полицаите, че всъщност са софиянци и че са били объркани. София трябва да влезе в по-нормален ред. Това беше за празниците“, коментира министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Всеки, за който има данни че е попълнил неверни данни в декларацията си за излизане от София, ще бъде санкциониран на влизане.

COMMENTS

WORDPRESS: 0