Агресия пред заведение в Пловдив предизвика национална вълна от възмущение и съчувствие

Агресия пред заведение в Пловдив предизвика национална вълна от възмущение и съчувствие

Всичко започна след като в социалните мрежи в четвъртък вечерта бе споделен клип, на който се вижда как в пловдивския квартал "Капана" продавачът на ч

Всичко започна след като в социалните мрежи в четвъртък вечерта бе споделен клип, на който се вижда как в пловдивския квартал „Капана“ продавачът на чорапи Митко, известен като талисман на квартала, е нападнат от мъж пред заведение, който хвърля стоката му, след което го удря с глава. В помощ се намесва управител на близко заведение. Оказа се, че биячът е собственикът на заведението „Yellowdot“, пред което се случва нападението.
Кадрите с агресията предизвикаха вълна от недоволство в социалните мрежи, а нападението над Митко се превърна в национална новина.

„Множество хора изпълниха улица “Христо Дюкмеджиев” пред заведението, чийто собственик нападна продавача на чорапи Митко. Те се обявиха против агресията и в защита на младия мъж, като една част от тях струпват чорапи пред витрината на бара, който днес е затворен. Протестиращите пловдивчани се държат мирно и ръкопляскат.
Цял ден биячът Ивайло Пенов не отвори „Yellowdot“ и се скри, но пък на протеста в негова подкрепа се появи самият Митко. Хората му ръкопляскаха и скандираха “Митко, Митко”, а на витрината на заведението лепнаха надпис “Долу ръцете от Митко”. А барът на бияча на градския талисман се превърна в негова чаршия, като хората изкупиха всичките му чорапи. съобщава „Podtepeto“.

24bulgaria.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0