Автобусът на бъдещето от Мерцедес

Mercedes-Benz е легендарна компания в автомобилната индустрия и вече насочва вниманието си към съвременните технологии, за да ни покаже как те биха пр

mercedesMercedes-Benz е легендарна компания в автомобилната индустрия и вече насочва вниманието си към съвременните технологии, за да ни покаже как те биха променили модерните превозни средства в следващите години. Германският производител сега показа за първи път впечатляващ прототип на автобус от ново поколение наречен с кодовото име Future Bus. От Mercedes-Benz проведоха публичен тест в покрайнините на Амстердам и изминаха 20 километра пред очите на слисаните граждани, които имаха възможността и да се повозят в него.

Mercedes2Според официалните данни Future Bus е полуавтономен автобус, а самия маршрут не е избран случайно, тъй като е осеян с много тунели, кръстовища и пешеходни пътеки, в които той трябва да спира и заобикаля пешеходци и велосипедисти, предаде TechInsider. Меrcedes-Benz са използвали в него модифицирана версия на Highway Pilot системата, която се използва в нейните самоуправляващи камиони и в този случай се казва City Pilot. От компанията уточниха, че днес 50% от световното население живее в големите градове и това налага да има бърз, сигурен и комфортен публичен транспорт и в отговор на това те създават Future Bus.

mercedes1Футуристичният автобус е програмиран да спира на съответните спирки с впечатляваща прецизност и гарантира, че между него и тротоара има не повече от 10 сантиметра разстояние и така улеснява максимално качването и слизането на пътниците. На този етап той може да развива скорост от 60 км./ч. и да се движи единствено по специалните ленти за автобуси без да не влиза в другите, където се движат автомобилите и да не се затруднява от натоварения трафик в тях. Във външната част са разположени камери, радарни сензори, като Future Bus разполага и със собствена GPS система, грижеща да се движи по правилния маршрут.

COMMENTS

WORDPRESS: 0