АБВ номинира доцент Мангъров за депутат

АБВ номинира Атанас Мангъров за народен представител на предстоящите парламентарни избори. Това обяви днес председателят на партията Румен Петков цити

АБВ номинира Атанас Мангъров за народен представител на предстоящите парламентарни избори. Това обяви днес председателят на партията Румен Петков цитиран от „Фокус“. „Провел съм личен разговор за съгласието им да бъде обявена номинацията им. ГЕРБ създават правила, които да ерозират доверието на хората и които да ги отблъснат в участие в гласуването“, коментира Петков номинацията на Мангъров и останалите кандидати за депутати.

Мангъров отказа да изпълни разпореждането на Борисов да се ваксинира публично

Доц. Атанас Мангъров каза преди месец пред 24 часа, че няма планове да влиза в политиката и няма да е част от листата на АБВ на предстоящите парламентарни избори. “Никой досега не ми е правил такива предложения. Това не ми е цел в живота. Не съм част от която и да е политическа партия”, коментира тогава пред изданието Мангъров.

Инфекционистът, който стана известен с омаловажаването на противоепидемичните мерки, участва в обиколките на АБВ из цялата страна, защото според него това била единствената партия, която направила опит да обясни на населението същността на това, което се случва с коронавируса.

За нас винаги е много важно да има ярко гражданско участие в едно Народното събрание. В последните мандати това липсва, каза Петков. „Когато си имал Благовест Сендов и след това се радваш на Дани Кирилов, нещата не изглеждат добре в очите на нормалния българин, защото тогава се сещаш, че всъщност дебатът в образованието е как да извадим Ботев от учебниците, а вкарваме бат Сали в парламента“, коментира Петков и отбеляза, че лично се познава с бат Сали.

Лидерът на АБВ добави, че е провел личен разговор с номинираните и им изказа благодарност за съгласието, тяхното достойнство и качеството на професионалната им подготовка.

Останалите постъпилите номинации на АБВ по сектори са:

Спорт: Антон Коджабашев, Георги Сталев и Цветан Антов
Образование: Камен Семенлийски, Ирена Михайлова, Силвия Лецкова
Благоустройство: Александър Стефанов, Руска Стефанова
Икономика: Любомира Ганчева, Даниел Илчев
Наука Любомир Халачев, Пламена Заячка
Култура: Веселин Плачков
Здравеопазване: Атанас Мангъров

COMMENTS

WORDPRESS: 0