дом Life style „Mamma Mia! Отново заедно“ притежава усмивка, заразяваща целия свят

„Mamma Mia! Отново заедно“ притежава усмивка, заразяваща целия свят

490
0
ДЯЛ
Несъмнено ще ви накара и вие да се усмихнете

Мразя мюзикъли! Или по-точно – мразех мюзикъли, докато не изгледах „Mamma Mia! Отново заедно„.

Вече от няколко години се изживявам в ролята на филмов критик и макар все още да не съм на нивото на колегите от Академията, смело мога да твърдя, че рядко предварителните ми очаквания биват опровергани. Е, тук виновно навеждам глава и поднасям извинения към създателите на това продължение, защото наистина бях пред дилема, дали изобщо да си губя времето в киносалона. Сега откровено се радвам, че го направих и ще се опитам накратко да ви разкажа, защо.

Признавам, че не съм имал честта да изгледам първата част на филма, (но това е грешка, която при първа възможност ще поправя,) затова гледам на „Mamma Mia! Отново заедно“ по-скоро като на самостоятелен проект.

Първото ми впечатление бе, че ще бъда принуден да гледам най-дългия и скъпо платен музикален клип в историята. Кастингът на лентата включва редица носители на „Оскар“ и култови герои от близкото минало, като Мерил Стрийп, Пиърс Броснан, Анди Гарсия, Стелан Скарсгард и Колин Фърт. Но плавно и все по-убедително вниманието ми бе запленено от нестандартно разказаната история за любов. Да, момчетата сега сигурно ще се намръщят, че едва ли не ги принуждаваме да ходят на поредната блудкава романтична комедия с танци и песни, само за да предложат рамо, на което половинките им да поплачат, но, пичове, убеждавам ви, че има риск и самите вие да пролеете сълза. Или в най-лошия случай ще има моменти, в които да потръпнете от едно чисто ново чувство, таещо се някъде в стомаха ви.

Особено много ми допадна участието на Лили Джеймс, която се въплъти в кожата на младата Дона (Мерил Стрийп). Заглавието на това ревю неслучайно е такова, каквото е, защото (с риск колегите от студиото да ни се разсърдят, че издаваме част от сюжета) именно към нея са адресирани думите, че притежава усмивка, караща всичко наоколо да се усмихват с нея.

Ако и вие, като мен, изпитвате скептицизъм към филма, съветвам ви да преглътнете за миг егото си и сами да предложите на гаджето, че искате да го заведете на „Mamma Mia! Отново заедно„. Гарантирам, че, нито вие, нито тя, ще съжалявате за избора си този уикенд.