дом Политика Aко Симеонов не подаде оставка, ДПС иска цялото правителство да си замине

Aко Симеонов не подаде оставка, ДПС иска цялото правителство да си замине

168
0
ДЯЛ

Според него националистите участват в управлението без да има нужда от тях

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ коментира, че България трябва да следва примера на „нормалните демокрации“, а това означава, че ако Валери Симеонов не подаде оставка, такава трябва да подаде цялото правителство.

Според него националистите участват в управлението без да има нужда от тях, но ГЕРБ са ги легитимирали и на моменти дори се опитват да им подражават.

„Вчера техен народен представител се опита да ни внушава от трибуната на Народното събрание, че може да препоръчаме техния модел и на Европа“, допълни Карадайъ, уточнявайки че това е станало по време на гласуването на оставка на Антон Тодоров като народен представител от ГЕРБ.

Карадайъ беше категоричен, че решението за оставката на Тодоров е било правилно, защото той е „пракрачил границите“.

„Заплаши медии, журналисти, но освен него дори в същите студия, в същия ден, а и след това, Валери Симеонов направи същото“, заяви Карадайъ, цитиран от Фокус.

Според когато Валери Симеонов ползва пресцентъра на правителството, той вече не е само физическо лице, а представлява властта.

„Власт, която заплашва и поставя ултиматуми на медии и не само на медии. А Красимир Велчев?“, попита Карадайъ и посочи, че е недопустимо председател на комисия да използва езика на омразата. Според лидера на ДПС демокрацията в България трябва да бъде защитена.

„Докато председатели на комисии и вицепремиер ползват езика на омразата и ксенфобиията и самите те са действащите лица на омразата, ние продължаваме да се отдалечаваме от нормалността“, поясни той.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!