дом Свят Тайфунът над Филипините взе 28 жертви, ураганът „Флорънс” в Щатите – 13

Тайфунът над Филипините взе 28 жертви, ураганът „Флорънс” в Щатите – 13

300
0
ДЯЛ

Няма данни за бедстващи или пострадали българи

Не по-малко от 28 души са загинали заради тайфуна „Мангхут“ във Филипините, предава Интерфакс. Голяма част от хората са загинали при свлачища в планинските райони в северната част на страната.

В момента тайфунът се движи към гъстонаселените южни провинции на Китай.

Заради тайфуна е отложено посещението на китайския външен министър Ван И в Манила, насрочено за 16 септември. Отменени са също така и 150 полета на летищата в островната държава.

Свързано изображение

Ветровете на „Мангхут“ достигат до 270 км/ч.

Продължават да се увеличават жертвите и на урагана „Флорънс“ в източните Щати, съобщи CNN. Според последните данни, те вече са 13, сред тях и бебе. Детето е било в кола с майка си и баща си, когато върху тях е паднало голямо дърво. Майката също е загинала, а бащата е откаран в болница със сериозни наранявания.

Властите предупреждават, че силните ветрове и обилните дъждове ще продължат и в неделя, което вероятно ще постави още голям брой хора в бедствено положение. Съобщава се и за наводнени земеделски земи, унищожени посеви и реколта.

Щетите от бурята тепърва ще се изчисляват, но според застрахователи ще са милиарди долари.

Fox news съобщи и за арестувани мародери, които се възползват от празните след евакуацията къщи и магазини и са започнали да ги ограбват.

Няма данни за бедстващи или пострадали български граждани в районите, където бушува ураганът „Флорънс“. Това съобщават от кризисния щаб, сформиран в българското посолство във Вашингтон, който следи ситуацията и може да окаже съдействие на българските граждани по източното крайбрежие на САЩ.

От Министерството на външните работи призовават българските граждани в засегнатите райони да следват стриктно указанията на местните власти и представителите на Червения кръст.

Резултат с изображение за ураган флоренс

Северна Каролина под вода от „Флорънс“