дом Свят 407 убити и хиляди ранени при земетресение на границата между Иран и...

407 убити и хиляди ранени при земетресение на границата между Иран и Ирак

1072
0
ДЯЛ

Във вечерните часове на неделя районът по границата между Иран и Ирак бе ударен от разрушително земетресение.По данни на Европейския средиземноморски сеизмологичен център трусът, регистриран в 21.18 часа (местно време), е бил с магнитуд от 7,6 по скалата на Рихтер.
Геологическият топографски институт на САЩ оцени силата му на 7,2 по Рихтер.Епицентърът на труса бе на 204 км североизточно от иракската столица Багдад и на 108 км западно от Керманшах, Иран, с дълбочина от 10 км под земната кора.
Броят на жертвите от земетресението в Иран достигна до 407 души, пише местното издание Tehran Times. Според последни данни пострадалите са над 6,600 души, предаде „Фокус“.
Във вечерните часове на неделя районът по границата между Иран и Ирак бе ударен от разрушително земетресение. По данни на Европейския средиземноморски сеизмологичен център трусът, регистриран в 21.18 часа (местно време), е бил с магнитуд от 7,6 по скалата на Рихтер, а Геологическият топографски институт на САЩ оцени силата му на 7,2 по Рихтер.
Епицентърът на труса бе на 204 км североизточно от иракската столица Багдад и на 108 км западно от Керманшах, Иран, с дълбочина от 10 км под земната кора. Той е усетен и в съседните страни, включително Турция, Кувейт и Обединените арабски емирства (ОАЕ).

Във вечерните часове на неделя районът по границата между Иран и Ирак бе ударен от разрушително земетресение.

По данни на Европейския средиземноморски сеизмологичен център трусът, регистриран в 21.18 часа (местно време), е бил с магнитуд от 7,6 по скалата на Рихтер

Снимки: Ройтерс

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!