дом Свят 24 души загинали и 338 ранени в адската катастрофа с влак, сред...

24 души загинали и 338 ранени в адската катастрофа с влак, сред жертвите вероятно има изселници

464
0
ДЯЛ

24 души са загинали, а 338 са ранени при тежката катастрофа с пътническия влак Капъ куле – Истанбул, съобщават турските медии, позовавайки се на здравното министерство в Анкара.
Свличане на почвата под релсите е причинило катастрофата на пътническия влак, пътуващ за мегапосила. Съществуват опасения за още жертви, тъй като доста от ранените са в тежко състояние. Във влака е имало 362 пътници и 6 души обслужващ персонал.
Към момента няма данни за пострадали български граждани при инцидента, съобщиха от генералното консулство на България в Одрин. Наши сънародници не са се обръщали към консулството с молба за съдействие в резултат на катастрофата.
Въпреки това консулът ни Васил Вълчев подчерта, че съществува вероятност сред пострадалите да има и двойни граждани: „Свързали сме се с изселническото дружество в Чорлу. Установените пострадали са на база на турските документи, с които са разполагали”.
Пет вагона са дерайлирали край село Сарълар в окръг Чорлу, област Текирдаг. Силните валежи са отмили почвата между дренажа и релсите и това е причинило инцидента, смятат експерта. Влакът се е движел със скорост около 160 км/ч.