дом Криминале 2 години условно и 1000 лева глоба след опит за подкуп на...

2 години условно и 1000 лева глоба след опит за подкуп на кмет

373
0
ДЯЛ

Кметът на село Неделино, Хасковско, съдейства на органите на реда, за да заловят мъж от село Елена, опитал да му предложи подкуп за възлагането на обществена поръчка за ремонт на покриви и улици на общинските сгради.

Боян Кехайов първоначално е получил обаждане по телефона от 60-годишен бизнесмен, в което недвусмислено е станало ясно, че иска да му предложи рушвет от 5000 лева. Кметът отказал, но се усъмнил, че надали отказът му е щял да се приеме за окончателен.

Кехайов е бивш заместник-директор на Областна дирекция МВР в Кърджали и моментално се възползвал от старите си контакти, за да сигнализира на съответните органи и да съдейства за залавянето на въпросния мъж.

Не след дълго той пристигнал със свой съмишленик в кметството и с парите в ръка, когато униформените му щракнали белезниците.

Окръжният съд в Смолян се зае със случая и наложи административно наказание от 2 години условно с 3 години изпитателен срок и 1000 лева глоба за рушветчията. Решението подлежи на обжалване пред пловдивския Апелативен съд.

Източник: БГНЕС