дом ТОП3 Шеф на фармацевтични заводи прегазил пиян 11-годишната Сара

Шеф на фармацевтични заводи прегазил пиян 11-годишната Сара

338
0
ДЯЛ

Ромската махала във врачанското с. Търнак се вдигна на протест тази сутрин и блокира пътя от селото към Бяла Слатина, спирайки движението. Напрежението нарасна след намесата на полицията от Бяла Слатина, която се опитва да разчисти пътя и да възстанови трафика.
Бунтът на ромите от Търнак избухна след като пиян шофьор блъсна 11-годишната Сара на пътя и беше освободен от ареста в районното в Бяла Слатина часове преди да изтече срокът му за задържане. Протестиращите пък настояват за справедливост и са разгневени, че шофьорът е пуснат на свобода и от полицията отказват да съобщят името му.
Според близки на прегазеното дете състоянието му е много тежко и лекарите от плевенската болница не дават никакви надежди за живота й. Свидетели от ромската махала твърдят, че детето не е пресичало улицата, а джипът нямал никакъв спирачен път.
Междувременно от прокуратурата съобщиха, че засеченият зад волана с 1.48 промила алкохол 59-годишен шофьор е изпълнителният директор на фармацевтичните заводи „Милве” Веселин Ранков. Фирмата има цех в с. Търнак, в който Ранков е бил минути преди да помете на пътя с джипа си „Нисан” 11-годишната Сара във вторник вечерта.
„Образувано е досъдебно производство, а лицето, причинило катастрофата, не е задържано за 72 часа и няма да му бъде поискана такава мярка, каза районния прокурор на Бяла Слатина Методи Маринов. – В случая става дума за престъпление, извършено по непредпазливост. Съдебната практика в България е, че за този род престъпления не се иска най-тежката мярка задържане под стража.