дом Криминале Чарлс „Чудовището“ Менсън почина на 83-годишна възраст

Чарлс „Чудовището“ Менсън почина на 83-годишна възраст

306
0
ДЯЛ

48 години, след като бе осъден на смърт, основателят на „Фамилия Менсън“ на-накрая намери кончината си, но не от ръката на закона, а в следствие на влошеното си здравословно състояние в затвора в Калифорния.

Основателят на най-кръвожадния култ към расово разединение в Щатите бе осъден на смърт през 1969 година по обвинение за ръководене на смъртоносен култ, целящ стартирането на расова война. Култът му в последствие придобива прозвището „Семейство Менсън„, а доказаните убийства от тях са 7, сред които и бременната съпруга на известния кино-режисьор Роман Полански.

Присъдата на Чарлс Менсън е намалена на доживотен затвор, тъй като току преди съдът да се произнесе в щата отпада смъртната присъда. Следват сериозни бунтове, настояващи правосъдието да наложи справедливост, но до убийството му така и не се стига.

Култивистът в последствие прави 12 опита, за да получи предсрочно освобождаване, но всеки един от опитите му е отхвърлен категорично от властите. Следващото му изслушване бе насрочено за 2027 година, но ето, че цели 10 години по-рано той все пак напусна затвора, макар и с краката напред.

Източник: TMZ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!