дом Свят Цяла година турците водели кодирана кореспонденция с Наим преди бягството му!… Джобният...

Цяла година турците водели кодирана кореспонденция с Наим преди бягството му!… Джобният Херкулес бил скъсан на изпит в университета по… вдигане на тежести

632
0
ДЯЛ

През 1991 година Наим Сюлейманоглу бил скъсан на изпит по… вдигане на тежести. Тогава легендарният шангист бил студент в университета „Гази“ по специалността „Физическа култура“. Преподавателят му писал слаба оценка, защото… не харесвал стила му във вдигането на тежести.
Това разказва шефът на спортния отдел на вестник „Миллиет“ Тайфун Байърдър. В интервю за списанието „Socrates“, турчинът твърди, че бягството на Наим от България се планувало цяла година преди това да се случи.
Припомняме, че по време на Световната купа в Мелбърн през 1986 г. Наим, който тогава се казва Наум Шаламанов, успява да емигрира в Турция. От 1985 година се търсел подходящ момент най-добрия щангист на планетата да бъде прехвърлен в Турция. През това време била водена шифрована кореспонденция, пишат колегите от 24rodopi.com.
На снимката: Първата вечер на Наим в Истанбул след бягството. Спортистът е гост в дома на тогавашния премиер Тюргют Йозал дава вечеря

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!