дом Свят Цените на почивките в Турция скачат с 15 %

Цените на почивките в Турция скачат с 15 %

639
0
ДЯЛ

Цените на почивките в Турция през настоящата година може да се увеличат с 15% в сравнение със стойността им през 2017 г. Това бе съобщено от директор по продажбите на руски туристически оператор в рамките на пресконференция при откриването на регионален форум в Екатеринбург, предава Интерфакс-Туризм.
Експертът приведе данни от представители на бранша, които отчитат повишаване на цените на ваканциите в Турция. Причината е свързвана с увеличаването на цените на керосина, горивото за самолетите. В същото време – обяснява Толчин, хотелиерите не може да предлагат непрекъснато максимални отстъпки за престой, тъй като са им необходими приходи за поддържане на съоръженията за настаняване. При това положение неизбежно се стига до увеличаването на цените на пакетите за почивка в Турция, информира „Фокус“.
По-рано турският министър на културата и туризма Нуман Куртулмуш заяви, че през 2018 г. Анкара очаква страната да бъде посетена от 35 милиона туристи, пет милиона от които – от Русия. Министърът подчерта, че след преодоляване на кризата в двустранните отношения между Москва и Анкара, Турция е успяла постепенно да върне руските туристи в курортите си – тенденция, която ще бъде запазена и през настоящата година.