дом Криминале Цацаров: Цветан Василев е беглец от закона

Цацаров: Цветан Василев е беглец от закона

98
0
ДЯЛ

 

Главният прокурор Сотир Цацаров нарече Цветан Василев „беглец от закона” в коментар на опитите на виновник номер 1 за източването на КТБ да използва закона „Магнитски” в САЩ в своя полза. „За мен той е единствено беглец от закона. Превел е на кантората зад океана 50 000 долара, а тя е лобистка“, каза Цацаров по адрес на укриващия се в Сърбия пишман банкер, който се сдоби с обвинение като ръководител на организирана престъпна група.

Главният прокурор заяви също така, че обвинителният акт срещу бившия депутат Живко Мартинов, който нашумя покрай „Суджук гейт“ ще бъде внесен в края на октомври-началото на ноември. Делото за изнудването от спечелилия си прозвището Живко Суджука ексдепутат на бизнесмен да му подарява тонове колбаси, които уж били за премиера Бойко Борисов, ще се гледа в спецсъда.

Главният прокурор беше днес в Каварна, където участва в откриването на районната прокуратура. Сградата е дадена с решение на Общинския съвет за ползване от 10 години на ведомството, а ремонтните работи са за 16 000 лв.

Цацаров заяви още, че до края на другата седмица се очаква да стане ясно доколко прокуратурата има основание да протестира заповедта за защитена зона „Калиакра“ пред ВАС. По думите на Цацаров в момента се извършва преценка на законосъобразността на заповедта за спиране на строителство и земеделска дейност в защитена зона „Калиакра“, както в цялост, така и в отделните пунктове, особено в сферата на земеделието и риболова. Той уточни, че ВАС е изискал от министъра на околната среда и водите Нено Димов цялата документация по създаването на границите на „НАТУРА 2000“, което се отнася до възлагането, предаването от неправителствени организации и приемането на готовия продукт, независимо колко далеч назад във времето е станало това.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!