„Холивуд министър” и цифрите: Нерде гърци на ски, нерде гърци на „фураж шопинг” в България?!

На гърците им омръзнало гръцкото море и идвали на плаж на Черноморието!? А бройката на „мазохистите“ знаете ли, г-жо Ангелкова? 1 200 000 нашенци са

На гърците им омръзнало гръцкото море и идвали на плаж на Черноморието!? А бройката на „мазохистите“ знаете ли, г-жо Ангелкова?

1 200 000 нашенци са посетили Гърция. Това, разбира се, не е новина. По-важно е, че ‎1 150 000 са били гръцките туристи в страната ни за година.
Жонглирането с цифрите е дело на Николина Ангелкова, министър на туризма. Тя борави с данните на ГКПП-тата в един от сутрешните блокове.
Какво казва отчетът на хотелиерите в Пампорово за „изключително силния декември”? 91 на сто от реализираните нощувки в курорта в месец №1 от зимния сезон са дело на българи, 9% на чужденци. От тях 30 на сто са били гърци. Не по-различна е картината и в останалите ни зимни курорти в Топ 3. Малка вметка-комшиите ги привличаме най-много със снега и ските.
Пазарен ден в събота в Кърджали. Десетки автомобили с гръцка регистрация превземат областния град. Шопинг центърът за комшиите се простира от Кирково до Кърджали. Най-много печелят бензиностанциите, хранителните вериги и… складовете за фураж.
3 на сто от гърците решават да пренощуват в Родопите, останалите харчат за бензин, човешка и хайван храна. Останалото са цифри от граничните пунктове. Калкулация на туризма а ла „холивудски министър”.
Кърджалийското присъствие във властта смята, че на много гърци им омръзнало гръцкото море и идвали на плаж по Черноморието!? На стадион да бе го изрекла, хиляди щяха да замлъкнат в очакване да чуят точната бройка на гръцките „мазохисти“!
Инак, от участието на Ангелкова разбрахме, че тя има достатъчно средства. Сама можела да си позволи билети до Лос Анжелис, хотел и т.н. за церемонията за Оскарите. Демек, държавата не е харчила за селфитата със „звездите”.
Стана ясно също, че и Силвестър Сталоун харесвал много България и „хиляди пъти е казвал, че пак ще я посети”. Само дето и Роки 1,2,3,4,5 и т.н. е влюбен в евтинджоса за снимки. С други думи-туризъм, ама добре, че са нашенци…
На снимките: Бг министър се снима за спомен с холивудска звезда. Българи на гръцко море. 24rodopi.com
24bulgaria.com