дом Общество Ученички се бият пред публика, видеото е изпратено на образователен шеф

Ученички се бият пред публика, видеото е изпратено на образователен шеф

1722
0
ДЯЛ
Последната информация за сблъсък между непълнолетни момичета достига до Регионалното управление на образованието във Варна с видеокасета.В придружаващото писмо до шефката на РУО Венцислава Генова анонимният изпращач моли за намеса и прекратяването на подобни боеве, на които присъстват голяма група ученици. Сеирджиите насъсквали биещите се с окуражителни викове и ръкопляскане.

От РУО-Варна обясниха, че нямат информация дали в конкретния случай се касае за организиран бой и това предстои да се изясни от компетентните органи, които са поели разследването.

Данните, с които разполагат в просветното управление, са, че става дума за конфликт между момичета, които били приятелки преди последвалата саморазправа, записана на видеото. Двете се познавали от години, но влезли в спор, който не предвещавал подобен развой на събитията.

Ученичката, която нанася побой над другото момиче, е седмокласничка от ОУ „Стефан Караджа“. Тя е в училището отскоро, като преди това е учела в СОУ„Найден Геров“. Момичето няма регистрирани други прояви на агресия, на насилие или на неспазване на правилата, посочи шефката на РУО-Варна Венцеслава Генова.

Битото момиче пък е от Музикалното училище и вече е получило извинения от биячката. Родителите на пострадалата не са подавали жалба по случая. В момента няма напрежение между двете страни, като момичетата дори са подновили приятелските си отношения.

Въпреки това биячката е включена в целогодишна училищна програма за предотвратяване на детската агресия, а сигналът за инцидента е предаден към Второ РУП-Варна, на територията на която е ОУ „Стефан Караджа“, каза още Генова.

Тя припомни, че подобен случай имаше и миналото лято, когато в междублоковите пространства на крайния квартал „Владиславово“ се биха ученички от различни гимназии във Варна.

В по-далечно минало пък се припомня подобен двубой между ученици от професионалната техническа гимназия, при който след падане на единия от биещите се на земята, се удари фатално и почина.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!