дом Общество Уволниха шеф в ДАИ – подавал сигнали за корупция с шофьорски книжки

Уволниха шеф в ДАИ – подавал сигнали за корупция с шофьорски книжки

328
0
ДЯЛ

Минути преди 14.00 часа в понеделник е бил уволнен началникът на областния отдел на ДАИ в София заради това, че е подал сигнали за корупция. Това обяви депутатът от БСП Георги Свиленски в присъствието на уволнения Кънчо Димитров, съобщава „Канал 3“.

В тази връзка от БСП поискаха оставката на разследвания за измама зам.-министър на транспорта Ангел Попов от квотата на Обединените патриоти.

Димитров си отивал, защото написал писма със сигнали за търговия с шофьорски книжки в писма до президента и премиера.

По думите на самия Димитров възмущението му било предизвикано от факта, че шестимата от задържаните 12 изпитващи от ДАИ, които бяха разследвани и обвинени миналата година за търговия с шофьорски книжки, и в момента работят в автомобилната инспекция и продължават да изпитват младите шофьори.

В същото време уволняват него дисциплинарно с аргумент, че не се справя с работата си.

Димитров разкри, че разследваният за измама зам.-министър на транспорта Ангел Попов още през лятото го е привиквал и е натискал да си подаде сам молбата за напускане, при което той е отказал и е бил 7 месеца в болнични. Идвайки си на работа, той е уволнен.

Свиленски припомни, че още през юни месец 2017 г. шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев предупреди, че ако възстановят на работните места подкупните изпитващи от ДАИ, те ще продължат да продават книжки.

„С днешна дата тези хора продължават да раздават книжки, а човекът, подал сигнали за корупция, е дисциплинарно уволнен. Така се води борбата с корупцията!“, възкликна Свиленски.