дом Скандали Убиец с доживотна присъда осъди пазарджишкия затвор, заради липсата на тоалетна в...

Убиец с доживотна присъда осъди пазарджишкия затвор, заради липсата на тоалетна в килията си

406
0
ДЯЛ

Административният съд в Пазарджик отсъди в полза на Димитър Георгиев по отношение на иска му за парично обезщетение и преместване в килия с тоалетна срещу Пазарджишкия затвор.

Въпросният печели второ подобно дело срещу администрацията на затвора, въпреки че е осъден на доживотен затвор без право на замяна.

Първоначално той влиза зад решетките в килия от 4 кв.м. без течаща вода и тоалетна, като през 2016 година осъжда институцията на 2000 лева обезщетение. Днес успехът ще му донесе 10 000 лева, ако адвокатите на затвора не решат да обжалват решението на по-висша инстанция.

Припомняме, че през 1998 година Георгиев убива 7-годишната си поведена дъщеря в близост до дома им край Вакарел. Първоначално той я пребива от бой, след което я души и дави в близката река. Прокурор Маргарита Попова (в последствие вицепрезидент на Росен Плевнелиев) убеждава магистратите да му наложат най-тежкото наказание, предвидено от българското законодателство, но тогава тя едва ли е очаквала, че той ще намери начин да създава други проблеми.

Източник: „Дарик“ Радио